Wednesday, June 1, 2016

Makeup Review : Sri Pengantin (Kilatkan Muka)

Hey there !

Waktu dulu masa aku masih noob lagi bab mekap ni, selalu tertanya-tanya apa yang membuatkan wajah pengantin ni berseri-seri bak nur menerangi wajah gitu. lol..

Sekarang dah serious jadi makeup artist ni barulah tahu sebenarnya guna highlighter je pun nye pun..

Contoh gambar yang guna highlighter.

Yang ni guna very soft je, tak perlu heavy.

while this one nampak very strong and heavy highlighter disapu pada tulang pipi

About 2 months ago kakak aku huhaa huhaa bagitahu aku ada satu product ni boleh kilatkan muka. Fuhhh i was wondering lah kan apa benda lah yang dia heboh sangat ni.

And it turn out to be this..

Makeup Review : Sri Pengantin (Kilatkan Muka)
Betul lah tuh, namanya pun Sri Pengantin (Kilatkan Muka)
kekekeke

I was skeptical at first if this product is good. But it turn out to be good i tell you that.

Makeup Review : Sri Pengantin (Kilatkan Muka)
Side view

Makeup Review : Sri Pengantin (Kilatkan Muka)
opened lid

Makeup Review : Sri Pengantin (Kilatkan Muka)
First swatch

Makeup Review : Sri Pengantin (Kilatkan Muka)
After blending it on my hand a little bit

Dalam gambar nampak macam bedak sahaja, tapi sebenarnya bila sapu kat tulang pipi nampak glowing gitu.

Boleh pilih kalau nak sapu lebih dia akan nampak laaaagi glowing, kalau nak nampak soft sahaja, boleh lah sapu sedikit sahaja. Warnanya lebih kearah very soft pearl pink. Tak ada lah nampak macam putih melepak nanti nampak pucat pulak kan. Lepas sapu blusher sapu produk ni kat bahagian tulang pipi dan walahh baru lah nampak berseri lebih sikit wajah kita lepas mekap.

Didatangkan dalam bentuk serbuk dan krim juga. Siapa yang tak suka messy-messy ni dan tak berapa nak berhati-hati dengan product berbentuk serbuk, boleh lah try yang krim punya.

Setakat ni I guna kat client memang puas hati.

Sesiapa yang nak beli boleh lah ke facebook Yeoja Hana.

Atau whatsapp 0172609578/0183136218

Harga : RM 25 untuk serbuk/ RM 20 untuk krim (psss boleh dapat lebih murah kalau beli banyak)

Boleh lah kalau korang nak try bagi glowing sikit makeup. hihi

And support product orang kita okay !

Toodles !

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...