Wednesday, September 6, 2017

Minyak Angin Yang Best !

Assalamualaikum,

Masa kecil dulu aku suka sangat dengan bau minyak angin cap kapak. Boleh gian dengan bau dia, sapu kat kain and then hidu sambil tidur. Best sangat bau minyak angin ni.

Minyak angin cap kapak

Dah dewasa sikit, tersuka pulak dengan bau minyak angin Yu Yee. Kakak-kakak aku selalu sapu minyak Yu Yee kan perut anak-anak dia lepas mandi. Mungkin sebab minyak angin ni tak terlalu panas, so memang sesuai lah untuk anak kecil.

Minyak Yu Yee

Banyak lagi sebenarnya minyak angin yang bau dia aku suka, kadang aku pun confuse aku suka bau dia atau kegunaannya yang bagus untuk hilangkan pening kepala, loya etc. haha. 

Baru-baru ni sepupu aku datang rumah, aku nampak dia sapu something kat tengkuk dia. Yang buat aku makin tertarik tuh sebab bau dia wangi giler.

Mula-mula ingatkan minyak wangi, sebab macam pelik pulak dia nak pakai minyak wangi buat apa kat rumah aku. Padahal tengah duduk lepak kat ruang tamu tengok tv je pun. haha.

So bila tanya, baru tahu yang dia sapu tu minyak angin aromatherapy Fresh Care.

Minyak Angin Aromatherapy Fresh Care

10 flavor Fresh Care Aromatherapy oil :

🌸Citrus 
🌸Strong 
🌸Sandal Wood
🌸Sport
🌸Green Tea
🌸Lavender
🌸Splash Fruity
🌸Passion Fruit (teen)
🌸Bubble Gum ( teen)
🌸Happy Cherry (teen)

Yang sepupu aku pakai tuh bau citrus. Dia beli di bandung sebab ayah dia ada business kat sana so selalu jugak dia ulang alik ke Bandung visit ayahnya.

Kalau ada sesiapa yang nak beli minyak angin ni boleh lah click SINI.

Harga dia satu botol RM 10. Kalau beli 3 jenis dapatlah sebotol RM 8. 


Ni je flavor yang available sekarang ni. Citrus, Strong, Lavender, Green Tea, Passion Fruit dan Bubble Gum.

Bau Bubble Gum tuh serious macam bau gula-gula getah. haha.

Selain boleh hilangkan pening, mabuk perjalanan, masuk angin etc, boleh jadi minyak wangi sekali sebab wangi bau dia. Yang remaja, budak-budak sekolah tu boleh lah pakai bau bubble gum or passion fruit tuh sebab bau dia memang untuk Teen.

Yang dewasa boleh try Citrus, bau dia wangi dan menyenangkan. Sesuai letak kat office, kalau stress and pening boleh sapu kat tengkuk or kepala. hehe.

Okay that's all. See yaa in the next entry ! 

Toodles !

1 comment:

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Minyak cap kapak & yuu yee ni memang gian hehe ..selalu sebelum tidur mesti sapu pada hidung . Heheh ..

Btw ccl baru follow sini . Salam pekenalan http://cikcappuccinolatte.blogspot.my/2017/09/5-tips-mudah-merawat-bibir-kering-dan.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...