Friday, February 17, 2017

TIPS - Hilangkan Jerawat Belakang Badan

Hello you guys !

Okay harini I just nak berkongsi tips macam mana I hilangkan jerawat di belakang badan.

Rasanya ramai ada masalah jerawat belakang badan ni.

Antara sebab-sebab jerawat belakang badan ni ialah :

1. Hormon
2. Terlalu banyak makan makanan pedas atau berlemak
3. Penggunaan ubat tertentu
4. Stress

Cara-cara nak menghindari dari munculnya jerawat belakang badan ni mudah je.


  • Banyakkan makan buah-buahan.
  • Minum banyak air (8 gelas sehari)
  • Mandi 2 kali sehari, jangan malas ! hehe. Dah berpeluh jogging ke apa, jangan terus mandi, bagi peluh kering dulu baru mandi. Jerawat dan panau pulak nanti muncul.
  • Jaga makan, kalau boleh kurangkan lah makanan berminyak dan berlemak sangat. Faktor makanan ni yang paling kena jaga. okay? :)
  • Pakai baju yang longgar, jangan terlalu ketat. Sebab baju yang ketat dan berkemungkinan tak menyerap peluh boleh menyebabkan jerawat di belakang badan.
  • Boleh guna bahan-bahan seperti buah lemon, tomato, soda bikarbonat dan putih telur untuk disapu pada belakang badan untuk hilangkan jerawat.
Dan yang ni guna produk. Setakat ni I guna ni pun dah memadai.

Sabun Susu Beras !


Buat yang malas nak guna kaedah yang kat atas tuh, boleh lah beli sabun ni je. Agak mahal sebenarnya. Kadang kedai jamu ada yang jual satu ketul RM10, atau paling murah pun RM5.

Wangi pun wangi, dan boleh juga cerahkan kulit. I seriously suka sangat dengan bau sabun susu beras ni.

Okay, kalau ada sesiapa yang nak murah dan duk area Port Klang dan Klang, boleh lah whatsapp 0183136218. Free COD kalau area dekat-dekat Port Klang.

RM 4 - 1 pc
RM 8 - 2 pcs
RM 10 - 3 pcs

Kalau beli lebih dari 10 pcs harga jadi RM 3 seketul.

Okay that's all you guys. See you guys in the next post!!

Toodles :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...